Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » KalDer Erciyes Mükemmellik Zirvesinin 4. Gerçekleştirildi

KalDer Erciyes Mükemmellik Zirvesinin 4. Gerçekleştirildi

Fotoğraf

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Kayseri Temsilciliği tarafından düzenlenen 4. Erciyes Mükemmellik Zirvesi "Mükemmellik yolunda insan 4.0” teması ile Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın katıldığı ikinci oturumda moderatörlük yaptı.

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli işadamlarından birisi olan Ethem Sancak’ın tecrübelerini dinlemekten mutlu olacaklarını belirten Başkan Büyüksimitci, toplantıya katılımlarından ve vereceği bilgilerden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Bu seneki zirvenin "Mükemmellik yolunda insan 4.0” teması ile gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Büyüksimitci, “Günümüzde Endüstri 4.0’ı konuşuyoruz, Japonlar toplum 5.0 diyor. Tabiki her iki konunun da en önemli ögesi insandır. Dünya bu yolda ilerlerken, bir takım endişelerde dile getirilmeye başlandı. Endüstri 4.0’a geçildiğinde insanlar ne olacak, tolum ne olacak, eğitim nasıl şekillenecek gibi. Endüstri konusunda ülkemizin durumu belli. Şimdi tüm bu konularda ciddi deneyime sahip Ethem Sancak Bey’den görüş ve tecrübelerini dinleyeceğiz” diyerek sözü BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’a bıraktı.

Konuşmasında savunma sanayiinin önemine dikkat çeken BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, öğrenmenin taklitçilikten çıkmak için önemli olduğunu belirterek,  “Bütün endüstrilerin temelinde kalite yatar. Kalite yoksa hiçbir şey inşa edemezsiniz. Endüstri 4-5 gibi her dönemin moda akımları var. Endüstrileşme serüveni batı tarafından yönetiliyor. Endüstri 4.0 temel argümanları robottur.  Teknoloji yatırımları ile birlikte insanın gereksiz hale gelebileceği yönünde endişeler olsa da unutmayalım ki her halükarda insan işin temel nirengi noktası olacaktır. Endüstri 4-5 sonraki evreleri de yakalamamız için öncelikle kendi tarihimize yabancı olmayı bırakıp kendimizden öğrenmeliyiz. Maalesef öğrenmekten vazgeçtik. Taklitçi toplum olmayı öğrendik”  diye konuştu.

Altay tankının tamamen yerli olması yönünde hayalleri olduğunu açıklayan Sancak, “Altay tankı seri üretimi için devlet bizi uygun gördü. Tank  36 bin parçadan oluşuyor. Tüm bu parçaların bu topraklarda üretilmesi hayalimizdir. Artık yan sanayimiz gelişti. Bu 36 bin parçayı tedarikçilerimize siz yapın dedim. Tankın yaklaşık yüzde 78’ini tedarikçiler yapacak” dedi.

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci’nin, yerli otomobil yada savunma sanayisine yönelik Kayseri’ye yatırım yapılması yönünde yönettiği soruya; “Kayseri ihmal edilebilir mi? Son 200 yıllık tarihimizde İstanbul ve çevresinde sanayi yığıldı ama Kayseri burada devletten destek de almadan kendi tırnakları ile bir yerlere geldi. Kimse Kayseri’yi ihmal edemez. Yeni projelerin merkezi Kayseri olur mu derseniz , bu işler milli strateji ile oluyor. Yatırım yerine devlet karar veriyor. Bu işte de Recep Tayyip Erdoğan, Hulusi Akar ve Rifat Hisarcıklıoğlu gibi Kayseri’yi seven üç önemli karar vericimiz var. Onların buraya taşımaya gücü yetmezse benimki hiç yetmez. Bana bıraksalar ben Kayseri’ye gelirim. Kayseri’nin sanayi gücünü girişimciliğini yeteneklerini çok iyi biliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

11:48, 26.10.2018

Haber Fotoğrafları