Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Başkan Büyüksimitci, “Panik Olmadan Birlik ve Beraberliğimizi Muhafaza Edelim”

Başkan Büyüksimitci, “Panik Olmadan Birlik ve Beraberliğimizi Muhafaza Edelim”

Fotoğraf

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalara karşı bir açıklamada bulunarak, “İçinde bulunduğumuz durum karşısında sanayicimiz, iş adamımız hatta sokaktaki vatandaşımız panik olmadan, birlik ve beraberliği muhafaza ederek çalışmaya devam etmelidir” dedi.

Türkiye’nin çok daha derin krizleri başarı ile atlattığını hatırlatan Başkan Mehmet Büyüksimitci, “Bu bizim ülkemiz tarihinde yaşadığımız ilk olay değil. 90’lı yıllarda,  2000’li yılların başında çok daha derin krizler yaşadık. Onlara bakarak bu hakikaten kriz de sayılmaz. O günleri biz Allah’a çok şükür atlattık. Bu gün daha güçlü vaziyetteyiz. Gücümüz, kabiliyetimiz ve kapasitemiz daha yüksek. Daha da önemlisi birlik ve beraberlik içinde kesinlikle hareket etme kabiliyetini daha fazla kazandık. Bunlar geçici hadiseler. Hem bakanlığımızın hem Merkez Bankası’nın almış olduğu kararlar ve açıklamalarla bu işi kısa sürede atlatacağımız inancındayım" dedi.

Teknolojik ürün üretmenin önemine değinen Başkan Büyüksimitci, "Son yıllarda hükümetimiz ve biz de sıkça bahsediyoruz. Biz kesinlikle teknolojik ürün üretmek, katma değeri yüksek ürünler üretmek zorundayız. Daha çok ihracat yapmak, daha çok üretim yapmak zorundayız ülke olarak. Kendi potansiyelimizi ve gücümüzü buna harcamalıyız. Bununla ilgili olarak hükümetimiz son yıllarda ciddi destekler veriyor. Bu günlerde görüyoruz ki bunlar doğru adımlarmış. Bundan sonra da çok daha güzel adımlar atılacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Paniğe kapılmadan birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmenin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Büyüksimitci, “Özellikle Hazine ve Maliye Bakanımızın açıklamalarına baktığımızda bir kere daha doğru yolda olduğumuzu anlamış olduk. Yeni ekonomi ile ilgili program bize ipuçları vermişti neler yapılacağı ile ilgili. Neler yapılacağı konusunda her şey belirtilmiş. Önemli olan burada sanayicimizin, iş adamımızın hatta sokakta gezen vatandaşımızın bu işlerde panik olmaması, birlik ve beraberliği muhafaza etmesi önemli. Dövizdeki dalgalanmalar ekonominin kuralları ile izah edilebilecek bir durum değil. Bunların ne olduğunu herkes biliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her vatandaşımız, Türkiye dışında yaşayan aklıselim herkes biliyor ki bu bizim gelişmemizi istemeyen, kendinden başka egemen güç istemeyen bir takım devletlerin oyunu. Bizim gibi ülkeler yükselmeye başladığında üzerinde bir takım oyunlar oynanıyor. Bu da bunun ekonomik ayağı ve ciddi saldırılar. İnşallah biz bunu sağ salim atlatırız. Önemli olan paniğe kapılmamak ve çalışmaya devam etmektir” diye konuştu.

Türkiye’nin bu krizi fırsata çevirebileceği kaydeden Başkan Büyüksimitci, “Kurların artması ile birlikte ihracat pazarlarında daha avantajlı konuma geldik. İnşallah çok hızlı bir şekilde hareket edip ihracatımızı da bu dönemde artırabiliriz. Kayseri olarak biz bu yılın ilk 7 ayında ihracatımızı geçen yıla oranla yüzde 20 artırdık. İnşallah daha çok çalışarak bu rakamları da daha yukarı çekmek için çaba göstereceğiz. Cari açığımızı azaltırsak, üretimimizi artırırsak, teknolojik ürünler üretirsek bu oyunları bize çok zor oynarlar. Biz istediğimiz gibi ilk 10 ekonomi arasına rahatlıkla gireriz” şeklinde sözlerini tamamladı.

14:36, 14.08.2018