Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı Genel Kurulu Yapıldı

Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı Genel Kurulu Yapıldı

Fotoğraf

Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı (ÜSAİV) olağan Genel Kurulu 19 Şubat 2018 tarihinde, Genel Kurul Üyelerinin katılımıyla Kayseri Sanayi Odası’nda yapıldı.

Toplantıda başkanlık divanı oluşturulduktan sonra, Yönetim Kurulunun Vakıf senedinde yapılacak zorunlu değişiklik teklifi görüşülerek kabul edildi. 2017 yılı yönetim kurlu ve denetim kurulu faaliyet raporları okundu. Yönetim ve denetim kurulunun ibrasının ardından yeni genel kurul üyelerinin seçimine geçildi. Daha sonra yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi yapıldı. 2018 yılı tahmini bütçesinin müzakeresi yapılarak bütçe onaylandı. Genel Kurul neticesinde Vakfın yönetim kurulu oluştu. Yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri, yapacakları ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapacak.

Genel kurul sonrası kısa bir açıklama yapan Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, çok küçük bütçelerle faaliyet yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Bu dönemde sanayicilerimizle üniversitedeki hocaları yan yana getirmek için çaba sarf ettik. Bu konuda da bir tohum attığımızı düşünüyoruz. Çok güzel gelişmeler olduğunu görüyoruz. Bazı sanayi tesislerimizde her üç üniversiteden hocalarımızla ortak çalışma yürütüldüğünü gördüğümüzde mutlu oluyoruz. Olması gerekende bu. Kayseri’de sanayimizi başka türlü bir yerlere getirmemizde mümkün değil” dedi.

Vakfın bütçesinin elverdiği kadarıyla üniversitelerdeki faaliyetlere de katkıda bulunduklarının altını çizen Başkan Büyüksimitci, vakfa gelir getirici faaliyetlerde de bulunarak, üniversitelere daha fazla katkı vermeyi amaçladıklarını söyledi. KAYSO tarafından organize edilen fuar gezilerine üniversitelerden hocaların katılımlarını önemsediklerini açıklayan Başkan Büyüksimitci, önümüzdeki günlerde İstanbul’a düzenleyecekleri fuar gezisine hocalardan ciddi bir katılım beklediklerini belirterek, Vakfın faaliyetleri konusunda her türlü görüş ve öneriye açık olduklarını sözlerine ekledi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ise, ÜSAİV’in yıllar önce çok iyi niyetlerle kurulduğunu ve çok faydalı işlere imza attığını belirterek, “Türkiye bugün çok stratejik alanlara yatırım yapıyor ama bu alanlarda yetişmiş eleman açığımız var. Bu elemanların yurt dışında eğitim görmesi gerekiyor. Bu vakfın gelirlerinin bir şekilde artırılıp, her üç üniversitemize de bu konuda destek olmamız gerekiyor. Devlet bir şekilde bina yapıyor, cihaz alıyor ama bizim yetişmiş elemana ihtiyacımız var. Vakfın çalışma yönünü belki biraz daha bu tarafa çevirmesinin eleman açığımızın kapatılması anlamında faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Yeni Oluşan ÜSAİV Yönetim Kurulu Üyeleri:

1. Mehmet Büyüksimitci
2 . Prof. Dr. Muhammet Güven