Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » İMSAD Anadolu Buluşmalarının Dördüncüsü Kayseri’de Yapıldı

İMSAD Anadolu Buluşmalarının Dördüncüsü Kayseri’de Yapıldı

Fotoğraf

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) işbirliğinde “Türkiye İMSAD Anadolu Buluşmaları Kayseri” konulu toplantısı düzenlendi.

Anadolu Buluşmaları kapsamında Kayseri’de dördüncüsü düzenlenen toplantıya Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, KAYSO yönetim kurulu üyeleri ile birlikte inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci,  inşaat sektörünün gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerine önemli katkılar yaptığını belirterek, artan nüfus oranı ve kentsel dönüşümlerle birlikte oluşacak altyapı talebinin, inşaat sektörünün önümüzdeki yıllarda da ekonomik büyümeye katkı sağlayacağının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Sürdürülebilir  kalkınmada inşaat sektörünün stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Büyüksimitci, “Eğer bugün kentsel dönüşümden, yeşil binalardan, yeşil kalkınma stratejilerinden, geleceğin binalarından bahsediyorsak inşaat sektörü bu değişim, dönüşüm ve devamlılığa kendini çok hızlı adapte etmek zorundadır” dedi.

Yeşil binaların ortalama binalara oranla yüzde 30 daha az enerji harcadığını ve yüzde 50’ye yakın su tasarrufu sağladığını belirten Başkan Büyüksimitci, sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda bu binaların ekonomiye katkısının tartışılma bir gerçek olduğunu söyledi.

Kayseri’de inşaat sektörünün dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirten Başkan Büyüksimitci, “Kayseri Türkiye’nin belli başlı sanayi merkezlerinden biridir. 1400 üyemizden 250’e yakını inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Şehrimizde de dinamik bir yapıya sahip olan sektörün oyuncuları, Tüm Türkiye’de olduğu gibi ekonomik büyümeye katkı sağlamaya devam ediyor” diye konuştu.

Kayseri’nin, Türkiye ekonomisi için önemli bir konumda olduğunu belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan “Kayseri, son 5 yıla ait Endüstriyel Tasarım Tescil ortalamasında, İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’in hemen ardında, 5’inci sırada yer alıyor. Ekonomik göstergelere baktığımızda da İstanbul Sanayi Odası’nın 2016 yılı verilerine göre, ilk 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 16 adet Kayserili firma yer alıyor. Kayseri’de pek çok tanınmış marka, üretimde ve ihracatta Kayseri’nin imzasını taşıyor. Kayserili firmaların yarattıkları marka değerini, küresel arenada her geçen gün daha başarılı bir şekilde temsil edeceklerinden hiç şüphemiz yok” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, “Ülke kalkınmasında üretimin öneminin büyük olduğunu vurgulayarak, “Kayseri 2016’da 1,5 milyar ihracat ve 1,5 milyar ithalat gerçekleştirmiştir. Özellikle teknoloji yoğun ürünlerin üretimine öncelik vererek kar marjımızı yükseltmeliyiz. İlimizin sanayi alanındaki alt yapısını ve potansiyelini daha da geliştirmek için bu toplantının olumlu neticeler ortaya çıkaracağı kanaatindeyim.  Türkiye İMSAD yetkilileri başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

09:17, 18.11.2017

Haber Fotoğrafları