Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Hollandalı Öğrencilerden KAYSO’ya Ziyaret

Hollandalı Öğrencilerden KAYSO’ya Ziyaret

Fotoğraf

Hollanda Kayserililer Vakfı Eğitim Komisyon Başkanı Tekin Ateş, dernek yetkileri ve Hollanda’da yaşayan Kayserili gençlerden oluşan heyet Kayseri Sanayi Odası’nı (KAYSO) ziyaret etti. Heyete Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici’de eşlik etti. Misafirleri Meclis Başkanımız Abidin Özkaya ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Abdullah Oğuzbaş ağırladı.

Kayserili sanayicilerin tüm Avrupa ülkeleri ile olduğunu gibi Hollanda ile de ticari ilişkileri olduğuna değinen KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, “Burada asıl köprü vazifesini görecek olan ve bundan sonrada bu işe devam edecek olan sizlersiniz. Çünkü bir nevi Türkiye’nin oradaki elçilerisiniz. Hollanda’nın da burada ki elçileri konumundasınız. Bu ilişkilerin uzun boylu olmasında, birbirimizi daha iyi anlamamızda, birazda entegrasyonun daha iyisi sağlanmasında sizlere çok önemli vazifeler düşüyor. Zaten sizler bizlerin birer parçasısınız” dedi.

Kalifiye elemana Kayserili sanayicilerin her zaman ihtiyacı olduğunu ifade eden KAYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Oğuzbaş, özellikle dış ticaret ve mühendislik gibi alanlarda eğitimlerini iyi bir şekilde tamamlamış gençlerin önlerinin her zaman açık olduğunu söyledi.

Kayseri programları hakkında bilgi veren Hollanda Kayserililer Vakfı Eğitim Komisyon Başkanı Tekin Ateş ise, “Öğrencilerimiz Hollanda da doğup büyümüş üçüncü kuşaktan arkadaşlarımız. Yaz aylarında sadece tatil amaçlı geldikleri için eğitim, kültür ve tarih konuları biraz geri planda kalıyor. Bizde vakıf olarak bu gençlerimize proje bazında böyle bir ziyaret organize ederek özellikle eğitim ve tarih alanlarında daha fazla bilgi sahibi olmalarını istedik. Bu arkadaşlarımızdan birçoğu eğitimlerini tamamladıktan sonra memleketlerine gelip iş yapmak istiyorlar. Ziyaretlerimiz çok verimli geçti. Bu manada bizleri ağırlama nezaketi gösterdiğinizden dolayı sizlere de çok teşekkür ediyoruz ”diye konuştu.

Ziyarette öğrencilere Odamız ve Kayseri sanayisi hakkında bilgiler verildi.

16:12, 18.10.2017

Haber Fotoğrafları