Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » KAYSO Dijitalleşme Yolunda Bir Adım Daha Attı

KAYSO Dijitalleşme Yolunda Bir Adım Daha Attı

Fotoğraf

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile Türkkep Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri A.Ş. arasında işbirliği protokolü imzalandı. Türkkep bu protokol kapsamında Kayseri Sanayi Odası ve Üyelerine KEP, e-İmza, e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-Saklama ve benzeri ürün, çözüm ve hizmetlerin tanıtılması, pazarlanması gibi hizmetler verecektir. Ayrıca Türkkep KAYSO üyelerine protokol kapsamında indirim sağlayacaktır.

Türkkep Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri A.Ş.  Genel Müdür Yardımcısı Uğur Ceylan, İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Müdürü Fatih Öztürk, Kayseri Temsilcisi Ömer Koca Kayseri Sanayi Odası personeline KEP adresleri ile ilgili bilgiler verdiler.

KEP yazışmalarının Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) denetimi altında yapıldığını belirten Genel Müdür Yardımcısı Uğur Ceylan, “Bir kurumun veya bireyin resmi, hukuki ve ticari yazışmalarını ve e-belge paylaşımlarını yasal, geçerli ve güvenli olarak gerçekleştirmesi için gerekli tüm e-hizmetleri tek noktadan sağlamaktayız” dedi.

KEP hakkında bilgi veren Ceylan, “Bir e-postanın ekleriyle birlikte, iletildiğini ve içeriğinin yoldayken başkaları tarafından değiştirilmediğini garanti eder. Gönderen ve alan tarafların kim olduğunu tespit eder. Gönderildiğinin veya alındığının, gönderim ve alınma zamanının kesin bilgisini sağlar. Gönderici, alıcı, iletim zamanı, içerik koruyucu kodlama gibi bilgileri içeren saklamayı, taraflara iletmeyi ve yasal kesin delil olarak kullanımını sağlar” diye konuştu.

KEP’in kullanımındaki avantajlara değinen Genel Müdür Yardımcısı Ceylan, gönderici ve alıcı kimliği kesin bir şekilde doğruladığını, senet hükmünde kesin delil niteliği taşıdığını, zamandan tasarruf edildiğini, mekandan bağımsız olunduğunu, teslim edilme ve okunma garantisi sunduğunu, doğa dostu, gönderi, saklama ve kağıt maliyetlerini azalttığını söyledi.

Ceylan, KEP sisteminin çalışma şeklinin alıcı ve göndericinin kep adreslerinin doğrulanması ile başladığını, göndericinin e-imzasının doğrulanmasını sağladığını, virüs kontrolü yaptığını ve her hangi bir sorunda delil sağladığını sözlerine ekledi.

04:59, 15.09.2017

Haber Fotoğrafları