Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Tersine Mühendislik Uygulama Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi Tanıtıldı

Tersine Mühendislik Uygulama Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi Tanıtıldı

Fotoğraf

Kayseri Sanayi Odası’nın (KAYSO) proje ortağı olarak yer aldığı “Kayseri Sanayisinde Tersine Mühendislik Uygulama Kapasitesinin Geliştirilmesi (Altyapı Güçlendirme)” Projesinin açılış toplantısı Kayseri Sanayi Odası’nda kahvaltılı olarak yapıldı. Proje kapsamında temin edilen 3D Optik Endüstriyel Tarama Sisteminin (SMARTSCAN R8) tanıtımı ve sağladığı olanaklar konusunda bilgilendirme yapıldı.

Toplantının başında proje hakkında bilgi veren ERÜ Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Afşın Alper Cerit, bölgede hızla büyüyen sanayinin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamak üzere Erciyes Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bünyesinde tersine mühendislik, modelleme ve kalite kontrol hizmetleri veren bir uygulama laboratuvarı kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, bu projenin üniversite sanayi işbirliğinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ve karşılıklı beklentilerin neler olduğunun anlaşılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Tasarım ve mühendisliğin iki ayrı bölüm olduğunu ifade eden Başkan Büyüksimitci, “Uzmanlaşmayı bende seviyorum. İşini belli konularda en iyi yapan insanları bir yerlerde toplayıp, belli prensipler dahilinde çalışarak bir şeyler ortaya koymak çok önemli. Artık endüstri 4.0’dan bahsediyoruz. Dijitalleşen dünyaya ayak uydurmak zorundayız. Zaman vakit kaybetme zamanı değil. Artık herkes kendine özel bir ürün istiyor. 2000’li yıllarda bir ürünü 10 bin 20 bin tane üretirken günümüzde bin adetlerden bahsediliyor. Onun için endüstri 4.0’dan ve hatların hızlıca dönüştürülmesinden bahsediyoruz” diye konuştu.

Bu proje ile ERÜ Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümünün Kayseri’ye çok ciddi fayda sağlayacağını ve burada yetişecek öğrencilerin bir şeylerin farkında olarak mezun olacaklarını kaydeden Başkan Büyüksimitci, bunları konuşuyor olabilmenin bile çok önemli olduğunu söyledi.

Bu projeyi çok önemsediğini belirten Başkan Büyüksimitci, emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara teşekkür ederken, ERÜ Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü’nün sanayiciler adına bu tür çalışmaları iki yıl boyunca ücretsiz yapacak olmalarının da çok daha önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Arçelik Tasarım Bölüm Direktörü Korkut Avcı ise, genç tasarımcıların nasıl yetişmesi ve nelerin çözülmesi gerektiği yönünde kalıcı adımlar atılması için bu projeye destek verdiklerini söyledi.
Türk sanayisinin en önemli sorunlarının başında marka oluşturmak ve bu markayı sürdürülebilir hale getirmek olduğunu belirten Avcı, bu sorunu çözmek için gençlere yatırım yapmanın çok önemli olduğunu, Arçelik olarak buna çok önem verdiklerini ve bu konuda ciddi araştırmalar yaptıklarını söyledi.

Son olarak kürsüye gelen ERÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Bülent Kaya, 3D optik tarama sistemleri ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler sundu.

11:46, 15.05.2017

Haber Fotoğrafları