Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » İhracatçı Firmalar Navlun Desteği İstiyor

İhracatçı Firmalar Navlun Desteği İstiyor

Fotoğraf

İhracatçı firmaların lojistik sorunları ve çözüm önerilerine yönelik istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya DEİK İcra Kurulu Sayman Üyesi Berna İlter, Kayser A. Ş. Genel Müdürü Mehmet Özkantar ve Odamız üyesi ihracatçı firmaların temsilcileri katıldı.

Kayseri Sanayi Odası’nda yapılan toplantıda konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayserili sanayiciler olarak hep birlikte hareket etme adına bu toplantıyı düzenlediklerini belirterek, “İhracatçı firmalarımızın çözebileceğimize inandığımız bir takım sıkıntıları var. Bu konuda neler yapabileceğimizi kendi aramızda masaya yatırmak ve netleştirmek adına burada toplandık” dedi.

Kayseri’nin ç nakliye ve lojistik bakımından konum avantajına sahip illere oranla dezavantajlı bir durumda olduğunu dile getiren Başkan Büyüksimitci, “Kayserili sanayicilerimizin bu konuda sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Biz daha öncede Ulaştırma Bakanımıza Kayseri gibi illere navlun desteği verilmesi gerektiğini, bunun özellikle demiryolu taşımacılığında faydalı olabileceğini iletmiştik. Buradan çıkan kararları Kayseri Sanayi Odası olarak takip etme ve sanayicilerimizin sorunlarını çözmeye yönelik adımlar atma gayretinde olacağız. Katılımlarınız için ben hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Toplantıda görüşlerini bildiren firma temsilcileri, sorunların ortak olduğunu ve alınan kararların Kayseri Sanayi Odası önderliğinde yetkili makamlara iletilmesi konusunda fikir birliğine vardı.

16:29, 14.02.2017

Haber Fotoğrafları