Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Erciyes Mükemmellik Zirvesi Gerçekleştirildi

Erciyes Mükemmellik Zirvesi Gerçekleştirildi

Fotoğraf

KalDer Kayseri Temsilciliği, düzenlediği Erciyes Mükemmellik Zirvesi programıyla alanlarında uzmanlaşmış iş adamları ve akademisyenleri bir araya getirdi.

KalDer Kayseri Temsilciliği, düzenlediği Erciyes Mükemmellik Zirvesi programıyla alanlarında uzmanlaşmış işadamları ve akademisyenleri bir araya getirdi. Kayseri Sanayi Odası’nın da destekleri ile Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nureddin Okandan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, çok sayıda akamedisyen, öğrenci ve işadamı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan KalDer faaliyetleri ve kalitenin önemini anlattı. Kayseri’de derneklerinin yapılanmasıyla birlikte önemli adımların atıldığını belirten Doğan, KalDer Kayseri İstişare Kurulu Başkanı Sami Boydak başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Kayseri’ye otomotiv fabrikası kurulmasıyla ilgili taleplerin olduğunu hatırlatan Doğan, “Kayseri’de bir otomobil fabrikamız yok deniyor. Biz otomotiv fabrikasının yöneticisini (Ford Otosan A.Ş. Genel Müdürü Haydar Yenigün) buraya getirdik. Artık iş size kaldı. Kayseri’nin otomotiv fabrikası olması için her türlü imkânın bulunduğunu görüyoruz” dedi.

Her üründe ve hizmette kalitenin ön plana çıktığına dikkat çeken Hamdi Doğan, dünyada ülkelerin artık üretim odaklı, verimlilik odaklı ve inovasyon odaklı olarak gruplandırıldığını söyledi. Doğan, inovasyon odaklı ülkelerde fert başına milli gelirin 17 bin doların üzerinde olduğunu aktararak, bu faktörlerin küresel rekabet gücünü de belirlediğini anlattı. Dünyadaki ekonomik formun belirlediği gelişmişlik kriterlerinin önemli olduğunu hatırlatan Doğan, “Türkiye, küresel rekabette 44’üncü sırada. Şuan için 51’inci sıraya geriledi. Ancak bulunduğu yer itibarıyla dünya ortalamasının üzerindedir” dedi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise, mükemmellik zirvesinin Kayseri’de yapılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Vali Düzgün, “Kayseri tarih boyunca sanayi ve ticaret kenti olarak anılmıştır. Bugüne kadar hak ettiği yerin korunması adına, bu tür program ve etkinliklerin şehrimizde yapılması önemlidir. Bazı ürünlerin ve markaların o ürünlerin üretildiği ülkelerden ve milletlerden daha öne çıktığını görüyoruz. Bir ürünün o ülkede üretildiğini sonradan fark ediyoruz. Kalite ile ilgili sürecin sürekli devam ettirilmesi ve yenileşim içinde olması çok önemlidir. Özel ve kamu sektöründe kalite anlayışının yaygınlaştırılarak mükemmellik kültürünün bir yaşam biçimine geçirilmesi ülkemizin refah seviyesinin ve rekabet gücünün yükseltilmesi için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Erciyes Mükemmellik Zirvesi, açılış konuşmalarının ardından farklı konu başlıklarında düzenlenen üç oturum şeklinde devam etti.

“Mükemmellik Yolunda İnovasyon” konulu birinci oturumun Başkanlığını KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan yaptı. Programın şehrimize ve bölgemize hayırlı olması temennisinde bulunan Okandan, “Kayseri Sanayi Odası olarak kalite konusunda hem kurumumuz hem de üyelerimize yönelik başlattığımız sürekli iyileştirme ve geliştirme faaliyetlerine verdiğiniz önem sonucu KalDer ile işbirliklerimiz devam ediyor. Bizim amacımız bu iyileştirmelerin tüm üyelerimize ve tabana yayılmasına katkı sağlamaktır. Çalışmalarımızı bu yönde devam ediyoruz” dedi.

KAYSO olarak en önemli amaçlarından bir tanesinin de üyelerinin rekabet güçlerini yükseltmek olduğuna dikkat çeken Meclis Başkanımız Okandan, “Firmalarımızın rekabet güçlerini yükseltebilmek açısından toplam kalite yönetiminin belirlenmesi ve mükemmellik modelinin uygulanması için KalDer ile işbirliğimiz devam etmektedir. Hepimizin bildiği gibi rekabet sadece firmalar arasında değil, şehirler ve ülkeler arasında yoğun şekilde devam etmektedir. Bu süreçte firmalarımız da müşterilerinin ihtiyaçlarını önceden tespit ederek, düşük maliyetli,  daha inovatif ürünleri hızlı bir şekilde onlara sunmanın gayreti içerisinde olmaları gerekmektedir” diye konuştu.

Daha sonra sırası ile Ford Otosan  A.Ş. Genel Müdürü Haydar Yenigün, Eczacıbaşı Holding İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ata Selçuk ve İletişim İşleri Kurucu Ortak Turkcell İletişim Eski Direktörü Yusuf Özer inovasyon ana temalı birer sunum gerçekleştirdiler.

Programın öğleden sonraki bölümünde, “Kamu Hizmetlerinde Mükemmellik Modeli” ve “Kazananların Bakışıyla EFQM Mükemmellik Modeli” başlıklı iki oturum daha gerçekleştirildi.

04:46, 16.10.2015

Haber Fotoğrafları