+90 352 245 10 50 - info@kayso.org.tr
You are here : Main Page » Duyurular » TOBB TÜRKİYE 100 BAŞVURULARI BAŞLADI

TOBB TÜRKİYE 100 BAŞVURULARI BAŞLADI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; Birlik öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliğinde, Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerini belirlemek üzere, 2011 yılından beri “TOBB Türkiye 100” yarışması düzenlenmektedir.

Türkiye 100’ü Türkiye’nin hızlı büyüyen şirketlerinin başarılarına küresel ölçekte dikkat çekmek, küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek, başarı hikayelerinin ulusal ve uluslararası yazılı ve görsel basında yer almasını sağlayarak doğru iş ortaklarına, yeni müşterilere ve yatırımcılara erişimlerini kolaylaştırılması hedeflenmektedir.

Türkiye 100 yarışmasında dereceye giren şirketler tamamen objektif kriterlere dayanılarak tespit edilmektedir. Satış gelirleri artış hızının temel performans kriteri olduğu değerlendirmelerde, en yüksek satış gelirleri artış hızını yakalayan şirket birinciliği almaktadır.

2019 yılında gerçekleştirdiğimiz son projede Türkiye 100 şirketleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele Hareketini başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 100. Yılı münasebetiyle 19 Mayıs 2019 tarihinde Samsun'da gerçekleştirilen tören ile ödüllerini aldılar.

2015 - 2017 dönemi satış gelirleri dikkate alınarak listeye giren Türkiye 100 şirketleri, satış gelirlerini ortalama yüzde 605 oranında artırdı. Ortalama ciro büyüklükleri 60 milyon TL oldu. İstihdamları yüzde 70 arttı. Türkiye 100 listesindeki şirketlerin faaliyet gösterdikleri sektörlerin çeşitliliği ise Türkiye ekonomisinin dinamizminin güzel bir göstergesi olduğunu kanıtlamıştır.

TOBB Türkiye 100 yarışması 2020 yılında da devam edecek olup, şirketlerin 2016 - 2018 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızı dikkate alınacaktır. Başvuru kriterlerini sağlayan şirketler büyüme hızlarına göre sıralanacak, en hızlı büyüyen şirket birinciliği alacaktır. Türk özel sektörünün dünyayla olan bağlantılarının kuvvetlendirilmesine imkan sağlayacak olan TOBB Türkiye 100’e müracaatların en geç 15 Kasım 2019 tarihine kadar turkiye100.tobb.org.tr üzerinden yapılabileceği hususunu,

Bilgilerinize sunarız.

Ek 1: Duyuru görseli için tıklayınız..
Ek 2: Başvuru yöntemi, kriteri ve takvimi için tıklayınız.

04.10.2019