Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » ENERJİ SEKTÖRÜ ULUSAL MESLEK STANDARDI GÖRÜŞLERİNİZE SUNULMUŞTUR

ENERJİ SEKTÖRÜ ULUSAL MESLEK STANDARDI GÖRÜŞLERİNİZE SUNULMUŞTUR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) koordinasyonunda Enerji sektöründe yürütülen çalışmalar kapsamında Elektrik Sayaç Sökme Takma Elemanı (seviye 4), Doğalgaz Sayaç Takrna Sökme Elemanı (seviye 3), Su Sayacı Sökme Takma Elemanı (seviye 3) ve Isıölçer ve Isı Sayacı Sökme Takma Elemanı (seviye 3) mesleklerinde ulusal meslek standardı (UMS) ve ulusal yeterlilik (UY) hazırlanmıştır. 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununun 2113 maddesi uyarınca yürürlükte olan meslek standartlarının en geç beş yılda bir yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.

Söz konusu UMS ve UY'lere http://www.myk.gov.tr/guncelleme adresinden ulaşılabilmekte olup, güncelleme çalışmalarına ilişkin Odamız görüşleri talep edilmiştir.

Konu ile ilgili bilgi edinilmesi ve bahse konu UMS ve UY'nin incelenerek, varsa güncelleme çalışmalarında kullanılmak üzere ilgili görüş ve değerlendirmelerinizin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletilmek üzere, en geç 11 Mart 2019 tarihine kadar Odamıza nbozsoy@kayso.org.tr mail adresine yada 245 10 40 fax numarasına gönderilmesi hususunu,

Bilgilerinize sunarız.

05.02.2019