Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » GIDA SEKTÖRÜ ULUSAL MESLEK STANDARTLARI GÖRÜŞLERİNİZE SUNULMUŞTUR

GIDA SEKTÖRÜ ULUSAL MESLEK STANDARTLARI GÖRÜŞLERİNİZE SUNULMUŞTUR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; MYK koordinasyonunda gıda sektöründe yürütülen çalışmalar kapsamında Kaplama Operatörü (Draje)(seviye 4) ve Şekerleme-Sakız Hammadde Hazırlama ve Şekil Verme Operatörü (seviye 3) mesleklerinde ulusal meslek standartları (UMS) hazırlanmıştır. 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununun 21/3 maddesi uyarınca yürürlükte olan meslek standartlarının en geç beş yılda bir yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.

Söz konusu UMS'lere http://www.myk.gov.tr/guncelleme adresinden ulaşılabilmekte olup, güncelleme çalışmalarına ilişkin Odamız görüşleri talep edilmiştir.

Konu ile ilgili bilgi edinilmesi ve bahse konu UMS'lerin incelenerek, varsa güncelleme çalışmalarında kullanılmak üzere ilgili görüş ve değerlendirmelerinizin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne iletilmek üzere, en geç 18 Şubat 2019 tarihine kadar Odamıza nbozsoy@kayso.org.tr mail adresine yada 245 10 40 fax numarasına gönderilmesi hususunu,

Bilgilerinize sunarız.

04.02.2019