Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » SERA GAZI ULUSAL KATKI HEDEFİNİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ VERİ TALABİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tarafından İstanbul MedipoI Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yürüttükleri "Sera Gazı Ulusal Katkı Hedefinin Gerçekleştirilmesi için Kapasite Geliştirme ve İzleme Projesi" kapsamında, 2017 yılından bu yana Türkiye'de sera gazı emisyonlarının azaltımına katkı sağlamaya yönelik kapasite geliştirme çalışmalarının yürütüldüğü hatırlatılmaktadır.

Bu çerçevede, ulusal katkı kapsamında yer alan sektörel politikalara ilişkin detaylı maliyet analizlerinin yapılması ve sektörel politikaların değerlendirilmesi, sera gazı projeksiyonlarına temel oluşturan veri havuzunun oluşturulması ve alt projeksiyon çalışmalarının gerçekleştirilmesi, Paris Anlaşması'na taraf ülkelerin sunmuş oldukları ulusal katkılarda yer alan aza1tım ve uyuma yönelik hedef ve politikaların sektör bazında incelenmesi ve ülkemiz politikalarına yol gösterici olarak değerlendirilmesi, projede elde edilen çıktılar neticesinde Türkiye'nin mevcut ulusal katkısının güncellenmesi ve gerekli ekonomik analizlerin yapılması, amacı ile https://tobb.org.tr/Documents/TOBB.zip adresinde yer alan tabloların doldurulması önem arz etmektedir. Söz konusu adresten, ilgili sektör bazında yer alan sıkıştırılmış dosyalara "12TOBBsifre?" şifresi kullanılarak ulaşı1abilmektedir.

Tabloların en geç 08.11.2018 tarihi mesai saati. sonunu kadar doldurularak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletilmek üzere nbozsoy@kayso.org.tr adresine elektronik ortamda gönderilmesi hususunu,

Bilgilerinize sunarız.

02.11.2018