+90 352 245 10 50 - info@kayso.org.tr
You are here : Main Page » Duyurular » ADR ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISINA GÖRÜŞ HK.

ADR ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISINA GÖRÜŞ HK.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza intikal eden yazıda; Ülkemizin Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası taşımacılığına ilişkin Avrupa Anlaşması’na (ADR) 22 Mart 2010 itibariyle, Uluslararası demiryolu taşımacılığına ilişkin sözleşme (COTIF) ve C Eki olan  Uluslararası demiryolu taşımacılığına ilişkin Yönetmelik (RID)’e ise 01 Haziran 1985 itibariyle taraf olduğu ve söz konusu anlaşmalara ilişkin mevzuat çalışmalarının tamamlandığı bildirilmiştir.

Yazıda devamla ADR Anlaşmasının A ve B ekleri ile RID hükümlerinin uyumlaştırılması amacıyla, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu İç Ulaştırma Komitesi tarafından 17-21 Eylül 2018 tarihleri arasında WP.15/AC.1 toplantısının gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Söz konusu toplantı hakkında detaylar yazımız ekinde yer almaktadır.

Ek: Toplantı Detayları için lütfen tıklayınız...

27.08.2018