Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » DOLAŞIM BELGELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENMESİ

DOLAŞIM BELGELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENMESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; A.TR ve Menşe İspat Belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesine ilişkin usul ve esaslar bildirilmiştir.

Bahse konu bilgilendirmeye göre EUR.1 / EUR.MED Dolaşım Belgelerinin elektronik sistemde kullanılmak üzere barkodlu basım işlemlerinin tamamlandığı ve barkodlu belgelerin 02 Temmuz 2018 tarihi itibariyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bir sonraki talimatına kadar hem elektronik ortamda hem de ıslak imzalı olarak onaylanabileceği belirtilmiştir.

Bahse konu belgelerin firmaya satış, düzenleme, onaylama ve vize işlemlerinin MEDOS üzerinden yapılacağı bildirilmiş olup, ıslak imzalı onay için Odaya getirilen barkodlu EUR.1 ve EUR.MED belgelerinin MEDOS'a Oda tarafından kaydedileceği ifade edilmiştir.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın tüm belgelerde tamamen elektronik uygulama yapılması talimatının ardından eski belgelerin kullanılmayacağı hususunu,

29.06.2018