Kayseri Sanayi Odası - A.TR VE MENŞE İSPAT BELGELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENMESİ
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » A.TR VE MENŞE İSPAT BELGELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENMESİ

A.TR VE MENŞE İSPAT BELGELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENMESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; A.TR ve Menşe İspat Belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesine ilişkin usul ve esaslar bildirilmiştir.

Bahse konu bilgilendirmeye göre Odamız tarafından satılan ve 6 ay içinde elektronik sistem (https://medos.tobb.org.tr )üzerinden işlem yapılmayan belgelerin, elektronik sistemde geçersiz statüde yer alacağı ifade edilmiştir.

Yazıda devamla, firmaların bahse konu belgelerin işlem yapılmama sebeplerini elektronik sistemde açıklamak zorunda olduğu, aksi halde yeni belge satışı yapılamayacağı vurgulanmıştır.

11.06.2018