Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » A.TR VE MENŞE İSPAT BELGELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENMESİ

A.TR VE MENŞE İSPAT BELGELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENMESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; A.TR Dolaşım Belgeleri ve menşe ispat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve vizelenmesi hususunda, belge düzenleyen firmanın kanuni temsilcilerinin veya yetkilendirilen personellerinin MEDOS'ta gümrük vizesi alabilmesi için Gümrük İdaresine “firma kayıt dosyası” ile başvurmaları gerektiği bildirilmiştir.

Firmanın sahibi veya yasal yetkilisi olsa dahi bu dosyanın Gümrük Bakanlığına verilmemesi durumunda Bakanlık açısından imza yetkilisi olduğu anlamını taşımadığı dolayısıyla MEDOS sistemi üzerinden evrak onay işlemini tamamlayamayacağı vurgulanmıştır.

Sistemde sorun yaşanmaması için firmanız içerisinde MEDOS sistemini kullanmak üzere yetki verilen kişilerin Kayseri Gümrük Müdürlüğü’ne “Firma Kayıt Dosyası” ile bildirilmesi gerektiği hususunu,

29.05.2018