Kayseri Sanayi Odası - ULUSAL MESLEK STANDARDI GÜNCELLEME
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » ULUSAL MESLEK STANDARDI GÜNCELLEME

ULUSAL MESLEK STANDARDI GÜNCELLEME

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) koordinasyonunda İnşaat sektöründe yürütülen çalışmalar kapsamında 2012 ve 2013 yılları içerisinde 15 adet Ulusal Meslek Standardı (UMS) ve bu UMS'leri kaynak alarak 3 adet Ulusal Yeterlilik (UY) hazırlanmıştır. 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununun 21/3 maddesi uyarınca yürürlükte olan meslek standartlarının en geç beş yılda bir yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.

Söz konusu UMS ve UY'lere http://www.myk.gov.tr/guncelleme adresinden ulaşılabilmekte olup, güncelleme çalışmalarına ilişkin Odamız görüşleri talep edilmiştir.

Konu ile ilgili bilgi edinilmesi ve bahse konu UMS ve UY'lerin incelenerek, varsa güncelleme çalışmalarında kullanılmak üzere ilgili görüş ve değerlendirmelerinizin, Mesleki Yeterlilik Kurumu'na iletilmek üzere, en geç 13 Şubat 2018 tarihine kadar Odamıza gönderilmesi hususunu,

Bilgilerinize sunarız.

09.02.2018