Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » ÇİN YENİ VİZE UYGULAMASI

ÇİN YENİ VİZE UYGULAMASI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; Çin Halk Cumhuriyeti’nin (ÇHC) Ankara Büyükelçiliği internet sitesinde yer alan 25 Aralık 2017 tarihli duyuruda, 01 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla Türkiye’den Çin’e yapılacak vize başvuru işlemlerinde internet sistemine geçildiği, e-vize uygulamasının başlatıldığı ve M kodlu ticari vize başvurularında istisnai bir uygulamaya gidildiği belirtilmiştir.

Yazıda, yeni vize uygulaması kapsamında ÇHC Ankara Büyükelçiliği tarafından belirlenen ve hazırlık çalışmaları sürdürülen ekteki listede yer alan kurum ve kuruluşların Çin’e yönelik vize işlemlerinin hızlandırılabilmesini teminen istisnai uygulamalar getirildiği ifade edilmiştir.

Yazıda devamla, ÇHC’ ye yönelik iş amaçlı seyahatleri kapsayan ve işadamlarımızı ilgilendiren M tipi vize temin sürecinde önemli değişiklikler yapıldığı vurgulanmıştır. Bu çerçevede özetle, ÇHC Ankara Büyükelçiliği tarafından tanındığı belirtilen meslek örgütleri ve kuruluşlara üyelikleri ile firmalarda çalıştıklarını ispatlayanlardan onaylı davet mektubu talep edilmeyecek,; bunun yerine sadece ÇHC’ de bulunan bir firmadan temin edilecek davet mektubunun yeterli olacağı belirtilmiştir.

EK: Vize Uygulamaları Duyurusu için lütfen tıklayınız…

09.01.2018