Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » NÜKLEER SANAYİ KÜMELENMESİ (NÜKSAK) PROJESİ

NÜKLEER SANAYİ KÜMELENMESİ (NÜKSAK) PROJESİ

Ankara Sanayi Odası’ ndan alınan yazıda; ülkemiz sanayisinin nükleer enerji sektöründe yerli tedarikçi olmasını teminen kapasitelerinin artırılması amacıyla çalışmaların yürütüldüğü belirtilmektedir. Bu çalışmalar kapsamında özellikle nükleer enerji sektöründe yer alacak yerli firmaların rekabet gücünün ve sanayinin ileri teknoloji ve nitelikli imalat kabiliyetinin artırılması, altyapısının geliştirilmesi ile ihracat potansiyelinin yükseltilerek bölgesel ve küresel pazarda nükleer enerji sektörüne mal ve hizmet sağlanmasının hedeflendiği ifade edilmektedir.

Bu doğrultuda, yerli firmaların ülkemizde kurulacak olan güç santrallerine: tedarik sağlayabilmeleri maksadı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı kapsamında desteklenen ve Ankara Sanayi Odası' nın koordinatör kuruluş olarak yer aldığı Nükleer Sanayi Kümelenmesi (NÜKSAK) Projesi, 2 Mayıs 2017 tarihinde resmi olarak faaliyetlerine başlamıştır.

NÜKSAK Projesi, İstanbul, Kocaeli ve Adana Sanayi Odaları, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gedik Üniversitesi paydaşlığında sürdürülmekte olup kümede Ankara, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Bursa, Adana, Gaziantep ve Malatya illerinden vana, pompa, elektrik-elektronik malzeme, boru ve bağlantı elemanları, basınçlı kap ve kazan, kaynak malzemeleri ve ekipmanları, çelik konstrüksiyon yapı, vinç, enstrümantasyon ve kontrol ekipmanı ile otomasyon, proje ve yazılım üreticileri yer almaktadır.

Proje kapsamında yürütülecek faaliyetler  arasında ağırlıklı olarak karmaşık analizler, nükleer kalite yönetim ve sertifika sistemleri, danışmanlıklar, nükleer sektöre özel kaynak teknolojisi eğitimleri, paslanmaz çelik için ar-Ge çalışmaları ve teknik destek organizasyonu için altyapı faaliyetleri yer almaktadır ve 5 yıllık sürede gerçekleştirilecek faaliyetlerin toplam maliyeti 32 milyon TL civarındadır.

Proje ile ilgilenmeniz durumunda detaylı bilgi için NÜKSAK İktisadi İşletmesi İdari Koordinatörü N.Merve DEMİR(Tel: 0312 417 12 00/1227,  mail: merve.demir@aso.org.tr) ile irtibata geçilebileceği hususunu,

Bilgilerinize sunarız.

04.01.2018