Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » DÜNYA HELAL ZİRVESİ İSTANBUL 2017

DÜNYA HELAL ZİRVESİ İSTANBUL 2017

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; dünyadaki yaklaşık 1,8 milyar Müslüman nüfusun helal gıdaya ilgisi ve talebi her geçen gün daha fazla artış gösterdiği ve Helal ekonomisinin küresel bazda 3.9 trilyon dolara ulaşmış bulunmakta; helal sertifikalı ürünlerin %85’ ise Müslüman olmayan ülkelerce üretildiği ifade edilmiştir.

Türkiye’nin bu alanda etkin bir ekonomik güç olmasına ve helal ürün ve hizmetler konusundaki merkezi konumunu güçlendirmesine vesile olacağı değerlendirilen “ Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun” TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri tamamlanarak yasalaştığı ifade edilmiştir.

Helal Akreditasyon Kurumu, helal uygunluk değerlendirme kuruluşları akredite edecek, bu kuruluşların ulusal ve uluslararası standartlara göre faaliyette bulunmalarını, düzenledikleri belgelerin uluslar ve uluslararası alanda kabulünü sağlayacağı belirtilmiştir.

Bu çerçevede, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yüksek himayelerinde 23-25 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenecek “5.İİT Helal Expo ve Dünya Helal Zirvesi” Ülkemizin bu alandaki faaliyet, ürün ve konumunu göstermesi bakımından önemli bir fırsat olacağı vurgulanmıştır.

Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 Programı http://worldhalalsummit.com.tr/ link adresinde yer almaktadır.

10.11.2017