Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » INTERNATIONAL AGRI-FOOD NETWORK ADLI OLUŞUMUN TALEBİ

INTERNATIONAL AGRI-FOOD NETWORK ADLI OLUŞUMUN TALEBİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Güvenliği Komitesi’nin 44. Toplantısı (CFS44)’nın 09-13 Ekim 2017 tarihlerinde Roma’da FAO Merkezinde düzenlendiği ve toplantıya Bakanlık personelinin yanında Roma Büyükelçiliğimizden de katılım sağlandığı ifade edilmiştir.

CFS 44. Toplantısında, gıda güvenliği alanındaki paydaşlar bağlamında, özel sektörün gıda israfı ve kaybının önlenmesiyle ilgili rolüne de işaret edildiği belirtilmiştir. Bu kapsamda, Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bir yazıya atfen, toplantı kapsamında CFS’nin Özel Sektör Mekanizması’nın sekretaryası görevini yürüten International Agri-Food Network adlı oluşum tarafından 12 Eylül 2017 tarihinde CFS44’e katılan ülkelerin resmi yetkilileri ve özel sektör temsilcileri için bir akşam yemeğinin verildiği bildirilmiştir.

Söz konusu etkinliğe Roma Büyükelçiliğimizin katılım sağlamış olduğu, verilen akşam yemeğinde anılan oluşumun Başkanı Donald Moore’un üretim, işleme ve depolama süreçlerinde gıda israfı ve kayıplarını en aza indirgemek için FAO üyesi ülkelerdeki özel sektör kuruluşlarıyla irtibat kurmak ve birlikte çalışmak istediklerini belirttiği, katılımcılardan, bahse konu isteklerinin ülkelerindeki özel sektör kuruluşlarına iletilmesi hususunda yardım talep ettiği bildirilmiştir.

Anılan oluşum hakkında ayrıntılı bilgiye http://www.agrifood.net/ adresinde yer aldığı hususunu,

10.11.2017