Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » DÜNYA HELAL ZİRVESİ & İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI HALAL EXPO 2017

DÜNYA HELAL ZİRVESİ & İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI HALAL EXPO 2017

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo’dan Odamıza intikal eden yazıda; 23-25 Kasım 2017 tarihleri arasında İİT ortaklığı ile özel olarak düzenlenecek 5.İİT Helal Expo ve Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 organizasyonunun Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek himayelerinde gerçekleşeceği bildirilmiştir.

İİT üyesi 57 ülkenin bakanlarının katılım yapacağı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Konseyi (İSEDAK) ile eş zamanlı olacak 5. İİT Helal Expo ve Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 etkinliğine, Helal Gıda, İslami Turizm, İslami Finans, Helal Kimya, Helal Kozmetik, Tıp ve Ecza konularında 57 si OIC üyesi olmak üzere 80 i aşkın ülkeden 7500’e yakın kişi ile üst düzey kurum ve kuruluşların katılacağı ifade edilmiş olup Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 içerisinde Somali, Pakistan ve Malezya gibi birçok ülkenin devlet başkanlarının yanı sıra, İslam Kalkınma Bankası Genel Sekreteri, Uluslararası İslam Fıkıh Akademisi Genel Sekreteri, AAOIFI Genel Sekreteri’nin katılacağı vurgulanmıştır.

Tüm dünyadan uzmanları bir araya getirerek küresel helal sektörü ile ilgili önemli konuları masaya yatıran, T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu (DEİK) gibi önemli destek ve işbirlikleri ile Helal sektörü içerisindeki hedef kitle, potansiyel alıcılar, ekosistemde aktif rol oynayan kurumlar ve kuruluşlarla Helal Gıda, Tekstil, Turizm, Kimya, Helal Kozmetik, Tıp ve Ecza gibi başlıca konularda tüm dünyaya farkındalığın arttırılmasını hedefleyen ve Türkiye’yi Helal ekosisteminin merkezi yapmayı amaçlayan Dünya Helal Zirvesi İstanbul hakkında detaylı bilgi http://worldhalalsummit.com.tr link adresinde yer almaktadır.

02.11.2017