Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » Dezavantajlı Kişiler İçin İşbaşı Eğitim Uygulamaları

Dezavantajlı Kişiler İçin İşbaşı Eğitim Uygulamaları

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nden alınan yazıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın program otoritesi olduğu Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında kabulü gerçekleşen ve Odamızın da proje ortağı olduğu TRH4.1.ISEDP/P-03/1979 Referans numaralı “Dezavantajlı Kişiler için Kayseri İstihdam Merkezi (DEKKİM)” isimli projenin devam ettiği belirtilmektedir.

Gelinen aşamada 160 katılımcıya yönelik genel beceri eğitimleri (okur-yazarlık, bilgisayar ve internet kullanımı, bireysel gelişim) ve mesleki eğitimler (mobilya döşemeciliği, ahşap doğramacılığı,terzilik) programda öngörüldüğü gibi halen devam etmekle birlikte büyük oranda  tamamlandığı,proje kapsamında yukarıda bahsedilen eğitimler sonunda katılımcılara, çalışma deneyimi kazandırmak üzere çeşitli firmalarda 20 işgünü işbaşı eğitim (staj) yapma imkanı sağlanması da öngörüldüğü ve ayrıca proje katılımcılarına işbaşı eğitim süresince proje bütçesinden gündelik (8 Euro) verilmeye devam edileceği ifade edilmektedir.

Bu bağlamda terzilik alanında 45 bayan ve mobilya alanında 40 dezavantajlı kişinin “İşbaşı Eğitim Uygulamaları” konusunda staj yapacağı proje kapsamında,  talep ettiğiniz alan ve kişi sayısını  tabloya işleyerek 30 Haziran 2017 tarihine kadar  245 10 40 nolu faksa veya neroglu@kayso.org.tr adresine iletilmeniz hususunu,

Bilgilerinize rica ederiz.

Firma Unvanı