Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » TÜRKİYE - ÖZBEKİSTAN İŞ FORUMU VE ÖZEL SEKTÖR HEYETİNİN TAŞKENT PROGRAMI

TÜRKİYE - ÖZBEKİSTAN İŞ FORUMU VE ÖZEL SEKTÖR HEYETİNİN TAŞKENT PROGRAMI

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) Odamıza intikal eden yazıda; Türkiye – Özbekistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) IV.Dönem Toplantısının T.C. Başbakan Yardımcısı Sayın Yıldırım Tuğrul Türkeş ve Özbekistan Başbakan Yardımcısı Sayın Rustam Azimov eşbaşkanlıklarında 24 - 25 Mayıs 2017 tarihlerinde Taşkent’te gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirilmiştir.

İkili ilişkilerimizin yeni dönemde ivme kazandığı Özbekistan ile işbirliği, başta inşaat müteahhitlik, inşaat malzemeleri üretimi, tekstil, ilaç sanayi, kimya ve petrokimya, değerli madenler, deri ve deri ürünleri, meyve sebze, et ve süt ürünleri başta olmak üzere birçok alanda potansiyel arz ettiği ifade edilmiştir. Son olarak DEİK / Türkiye-Özbekistan İş Konseyi evsahipliğinde 27 Şubat 2017 tarihinde İstanbul’da düzenlenen İş Forumu çerçevesinde anılan sektörlerle ilgili bilginin katılımcılarla paylaşıldığı belirtilmiş olup, etkinliğin kısa raporu ilişikte sunulmuştur.

Bu çerçevede, DEİK / Türkiye-Özbekistan İş Konseyi organizasyonunda 25 Mayıs 2017, Perşembe günü KEK Eşbaşkanlarının katılımıyla Türkiye – Özbekistan İş Forumunun düzenlenmesinin planlandığı bildirilmiştir. Sözkonusu Forum’a ait program ve vize işlemleri hakkında bilgiler ekte yer almaktadır. DEİK organizasyonunda yapılacak Taşkent ziyaretine katılmayı arzu eden firmaların, en geç 13 Mayıs 2017, Cumartesi günü saat 18:00’a kadar http://portal.deik.org.tr/ KatilimFormu/399/8745 adresli internet bağlantısı üzerinden kayıt yaptırarak katılım bedeli avansını kayıt sayfasında belirtilen hesaba yatırmaları gerekmektedir.

Ek: Program, Vize işlemleri hk. bilgi ve Etkinlik Raporu için lütfen tıklayınız....

08.05.2017