Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » TÜRKİYE - SIRBİSTAN İŞ FORUMU

TÜRKİYE - SIRBİSTAN İŞ FORUMU

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) Odamıza intikal eden yazıda; T.C. Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Sırbistan’a gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında DEİK/Türkiye-Sırbistan İş Konseyi tarafından Sayın Başbakanımız’ın yanı sıra Sırbistan’ın üst düzey yetkililerinin onurlandırmalarıyla, “Türkiye-Sırbistan İş Forumu”nun 28 Aralık 2015 tarihinde Belgrad’da düzenleneceği bildirilmiştir.

Sırbistan’ın, son 15 yılda gerçekleştirilen ekonomik reformlarla daha açık ve rekabetçi bir pazar ekonomisine çevrilerek Batı Balkanlar Bölgesi’nin en büyük ikinci ekonomisi konumuna geldiği belirtilmiştir. 2015 yılı itibariyle artı değerlere dönen büyüme rakamlarıyla yatırımlar için daha da elverişli bir ülke konumuna gelen Sırbıstan ile hali hazırda Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında gümrüksüz ithalat ve ihracat yapılabildiği bilgisi verilmiştir. Avrupa Birliği, Güneydoğu Avrupa ve Rusya pazarlarına erişim için lojistik bir üs imkanı sağlayan Sırbistan ile ticaret ve yatırım ilişkilerimizin gelişimi için mobilya, yapı malzemeleri, enerji, sanayi, turizm gibi sektörlerde önemli fırsatlar söz konusu olduğu vurgulanmıştır.

Anılan ziyarete Sırbistan ile hali hazırda iş yapan, iş yapmayı planlayan ve yatırım, ticaret imkanları konusunda bilgi sahibi olmayı ve ziyarete katılmayı arzu eden firmaların 18 Aralık 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar aşağıdaki web link’inde yer alan başvuru formunu eksiksiz doldurmaları gerekmektedir. Ziyarete katılım koşulları ve detaylar başvuru formunda yer almaktadır.

Kayıt Formu: http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/126/5873

Ek: Program için lütfen tıklayınız...

09.01.2016